Yrd. Doç. Dr. Yücel Yazgın Artist2018 / 28.İstanbul Sanat Fuarı’nda

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yücel Yazgın beş baskı resim çalışması ile ARTIST 2018 Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı’na katılarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsil etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, İstanbul’da açılan TÜYAP Uluslararası Sanat Fuarında ülkemizi temsil etmek üzere Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Kültür Dairesi Müdürlüğü tarafından görevlendirilen iki ressamdan biri olan Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yücel Yazgın oldu. Beş baskı resim çalışması ile etkinliğe katılan Yrd. Doç. Dr. Yazgın, bu yıl ARTİST / İstanbul Sanat Fuarı’nın“Sanat Dönüştürür”, ibaresi ile zorlu ve zengin bir kavram olan “Deneyim”i ele aldı. ARTİST 2018, katılımcıları estetiğin, etiğin, emeğin, bilimin, teknolojinin, tarihin, çoklu perspektifinden “deneyim” kavramını tartışıp eserlerine yansıttılar.

Uluslararası Sanat Fuarı’nın İstanbulluların yoğun ilgisini gördüğünü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sergileme alanının ise fuarda çok iyi bir konumda olduğunu belirten Yücel Yazgın, yoğun ilgi ile karşılaştığını bu anlamda büyük mutluluk yaşadığını belirtti.

14 Yıldır Gençlere Destek…
Kapılarını 14 yıldır genç sanatçılara, gruplara, inisiyatiflere ve üniversitelerin güzel sanatlar fakülteleri öğrencilerine açan ARTİST, bu yıl da bağımsız genç sanatçılara olanak tanıyan, bu vesileyle genç sanatçıların ve güzel sanatlar öğrencilerinin galerilerle iletişimine, projelere katılımına ve ortak projeler üretmesine imkân sağladı.