Sanatçı Yücel Yazgın Korona Vürüsün Halleri’ni resmetti…

Dünya genelinde yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılması ile birlikte sanatçılar salgını ve mücadeleyi tuvallere yansıtmayı sürdürüyor

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, sanatçı Yücel Yazgın dünya üzerinde korku ve endişe ile takip edilen koronavirüs ile mücadeleye fırçası ile desteğini tuvale yansıtarak; “Virüs dolayısı ile evde hatta atölyede kalmak, bu özel çabayı kendimde bulmamı sağladı. Virüs üretmemeyi değil üretimi motive etti” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Plastik Sanatlar Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Yücel Yazgın; “Corona Virüs” konulu resim yapmak oldukça özel bir çaba gerektiriyor diye düşünmekteyim. Virüs dolayısı ile evde hatta atölyede kalmak, bu özel çabayı kendimde bulmamı sağladı. Virüs üretmemeyi değil üretimi motive etti.

Doğada birçok bitkinin; yaprak, dal veya gövdesinin bir kısmının deforme olmuş hallerini, çocuk yaşlarımdan beri gözlemlemekteyim. Gözlemlerimde, bitkilerin bu deforme olmuş kısımlarını, bir süre sonra yenilediklerini ve şekilsel olarak kendilerine özgü formlarını yeniden kazandıklarını izlemişimdir. Bana resimlerimi çizerken bu doğa harikası kendi kendini iyileştirme gücü uzun yıllar biriktirdiğim gözlemlerimle ilham olmuştur.

“Corona Virüs” dünyamızda ve ülkemizde yaşam koşullarımız açısından bu deformasyona benzer bir uyumsuzluk yaratmış durumdadır. “CORONA VİRÜSÜN HALLERİ” diye isimlendirdiğim bu resim serisinde kara bir leke olarak insanlık üzerine çöken virüsün, gidiş yolculuğunu renklerle ifade etmeye çalıştım.” İfadelerini kullandı.

Yücel  Yazgın kimdir?