Sanatçı Erdal Aygenç, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için çizdi…

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı, sanatçı Prof.Dr. Erdal Aygenç, Korana günlerinde üç akrilik resmi, ev ortamında var olan malzemelerle boyadı.

Sanatçı, her üç tuval de daha önce yarım kalan, bitmemiş resimleri yeniden değerlendirerek gerçekleştirdiğini belirtti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, sanatçı Erdal Aygenç,  üretim alışkanlığı olan bir kişinin böylesi bir ‘tecrit’e hazırlıksız yakalanması onun bir şekilde sanat üretmesine engel olmamalı çünkü sanatsal üretim süreklilik göstermeli dedi.

Açıklamada, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için hergün bir sanatçının üç eseri ile Kovid-19’un tecrit günlerinde  resim, baskı resim, grafit gibi eserlerle paylaşmaya devam edeceği bildirildi.

Prof. Erdal Aygenç kimdir?