Prof. Erdal Aygenç’ten 3 kişisel sergi…

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve sanatçı Prof. Dr. Erdal Aygenç’in “Eski Zaman Kıbrıs Figürleri”, “Sevda Kuşun Kanadında” ve “Adım Kırmızı” adlı 207 eserden oluşan üç kişisel resim sergisi ile Kırgızistanlı sanatçı Kubanychbek Ibragimov’e ait “Gerçeklik Rüyası” adlı 34 eserden oluşan kişisel resim sergisi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu tarafından açıldı.

Prof. Dr. Erdal Aygenç: “ En büyük servetim sahip olduklarım…”
Sanatçı ve akademisyen Prof. Dr.Erdal Aygenç de, “Sevda Kuşun Kanadında”, “Adım Kırmızı” ve “Eski Zaman Kıbrıs Figürleri” adlı üç kişisel sergisinde nelere yer verdiğini anlattı.

Prof. Dr.Aygenç, “ “Sevda Kuşun Kanadında”, özgürce uçmak, uzaklara, uzakta olana ulaşmak özlemi resimlerin ortak teması sayılabilir. Kırmızı aşkın, kavganın, yaranın, gücün, hareketin, heyecanın, gerilimin, Akdenizin, “hayatın sırrı”nın rengidir. O nedenle “Adım Kırmızı” dır ikinci grup resimlerin çatısı. “Eski Zaman Kıbrıs Figürleri” ise geçmişten günümüze ulaşan ve Kıbrıs kültürünün birer parçası olan figürleri yeniden yorumlayarak kendi resim dilimde aktardığım eserlerden oluşuyor” dedi.

Plastik sanatlarla tanışıklığının 41 yılı bulduğunu dile getiren Prof. Dr. Aygenç, en büyük servetinin sahip oldukları olduğunu şu sözlerle ifade etti: “ Hani denir ya “piyangodan hiç büyük ikramiye çıkmadı, çok şanssızım”. Oysa beni hayata dünyanın en kahraman annesi kattı. Her birini ayrı ayrı canımdan saydığım kardeşlerim ve yakınlarım var. Çalışırken çayımı, kahvemi eksik etmeyen, “ölürüm” diye sevdiğim bir prensesin babasıyım. Çok değerli öğretmenlerim oldu beslendiğim. Bir kısmı ile birlikte çalışma şansı yakaladığım, farklı coğrafyalarda başarılarından gurur duyduğum öğrencilerin hocası oldum. Kelimenin tam anlamı ile birlikte ağlayıp birlikte güldüğüm, aynı çorbaya kaşık salladığım arkadaşlara, dostlara sahibim. Çok değerli idarecileri, akademisyenleri ile ilk 500 içerisine girme yolunda kararlı, emin ve güçlü adımlarla ilerleyen bir üniversitenin, Yakın Doğu ailesinin 2006 yılından beri üyesiyim. Benzerleri ile dişe diş yarışacak niteliklere sahip bir fakülte kadrosu ile birlikte çalışıyorum. Gökyüzünün en bol olduğu bir adada, güzel insanlarla yaşıyorum. İyi ki…Tam “daha ne olsun” diyecekken; sadece ülkesinin bugününü değil, geleceğini de tasarlayan, vizyonu, zekâsı ve enerjisi ile içinde yer almaktan onur duyduğum bu büyük aileye önderlik eden Kurucu Rektörümüz Dr. Suat Günsel. Sevgili Hocam, müze fişeğini ateşlediğiniz 2018’den buyana, eşi benzeri olmayan biçimde ve hızda, heyecanla yükselttiğiniz bu yapı şimdiden imrenilen, örnek alınan bir oluşum haline gelmiştir. Teşekkürlerimiz yaptıklarınıza karşılık gelir mi bilemiyorum. Varsın ikramiye çıkmasın. Benim servet beyanım budur.”