Mağusa Kadın Merkezi I.Uluslararası Kültür Sanat Buluşması

Mağusa Kadın Merkezi (MAKAMER)’in 19-22 Kasım 2019 tarihleri arasında I.Uluslararası Kültür Sanat Buluşması düzenlenmiştir. Atölye çalışmasına Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim görevlisi Vedia Okutan Gaydeler davetli sanatçı olarak katılım göstermiştir. Vedia Okutan Gaydeler’in davetli sanatçı olarak çağrıldığı bu seramik etkinliğine Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü öğrencileri de katılmışlardır. Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü öğrencileri aynı etkinlik kapsamında düznlenen “Özgür Kadın” konulu yarışmaya da eserleri ile katılım göstermişlerdir. Yarışmaya aday eserler, Seramik Sanatçısı Gopal Das Shrestha, Seramik Sanatçısı Dr. Majid Ziyae, Kuzey Kıbrıs Seramikçiler Derneği Başkanı Semral Öztan, Türkiye’den Seramik Sanatçısı Prof Sevim Çizer, MAKAMER’den bir temsilci ve Doğu Akdeniz Üniversitesinden İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Banu Çavuşoğlu ‘nun da aralarında bulunduğu 6 kişiden oluşan Seçici kurul tarafından değerlendirilmiştir. Değerlendirme sonucunda büyük başarı elde eden Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü öğrencileri altı ödülden dördünü almaya hak kazanmıştır.
Bu başarı ve kazanılan ödüllerle ilgili olarak Yakın Doğu Üniversitesi Plastik Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Vedia Okutan Gaydeler şunları söylemiştir. “Yarışmaya 5 öğrencimin 10 seramik eseriyle katılım göstermesi ve değerlendirme sonucuna göre 1. lik başarı ödülü, 2.lik başarı ödülü, DAÜ. Üniversitesi Özel Ödülü ve MAKAMER özel ödülünü almalarından büyük mutluluk yaşadığını belirtti. 4 ödül ve geri kalan tüm işlerin sergileme alması da öğrencilerime ayrı bir motivasyon kazandırdı . Öğrencilerimizden 1. Lik ödülünü Yüksek Lisan öğrencimiz Bülent Irkad, 2.lik Başarı ödülünü 4. Sınıf öğrencilerimizden İzel Hastunç, DAÜ Özel Ödülünü Selma Jasmin Devin ve Makamer Özel Ödülünü 4. Sınıf öğrencilerimizden Zülal Sabiha Beşerler kazanmıştır. Ayrıca 4. Sınıf öğrencilerimizden Nihan Mettinin eserleri de sergilemeye layık görülmüştür. Tüm öğrencilerimi başarılarından dolayı tebrik ederim.”