GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ PLASTİK SANATLAR BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE ÖDÜL

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü öğrencilerinin çalışma ve projeleri,  iki farklı organizasyonda ödüle layık bulundular.

Plastik Sanatlar Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi SimaOsum, Creditwest Bank ana sponsorluğunda;  GİKAD, SAYTEV, AcapulcoResort Otel ve GİKAD Akademi Katkıları ile Habitat Derneği işbirliğiyle, girişimciliği teşvik etmek amacıyla düzenlenen “Güçlü Kadınlar Yarını İnşa Ediyor” proje etkinliğinde seçici kurul tarafından ikincilik ödülüne layık bulundu.

Fikir Maratonu etkinlikleri kapsamında, 8 Nisan 2022 günü,Melek Yatırımcılığın önemini vurgulamak amacıyla, iş insanları, bankacılar ve yatırımcılara yönelik 2 ayrı panel düzenlendi.

“Güçlü Kadınlar Yarını İnşa Ediyor” Fikir Maratonu kapsamında, 9 Nisan Cumartesi günü, KAGİDER Başkanı Emine Erdem’in konuşmacı olduğu panel yer aldı.

Panelin ardından, yapılan ön eleme sonucunda, maratonda yarışmaya hak kazanan 16 takım, Habitat Derneği yetkilileri ile fikirlerini geliştirmek için, mentörler eşliğinde tüm gün AcapulcoResort Otel’de fikir maratonu gerçekleştirdi.Takımlar, tarımdan-yazılıma, el işlerinden-gastronomiye farklı alanlarda projelerinin jüri sunumlarını hazırladı.

Takımların hazırladığı projeler, 10 Nisan 2022 Pazar günü, Creditwest Bank Genel Müdürü MazherZaheer, Habitat Başkanı Sezai Hazır, GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, KAGİDER Başkanı Emine Erdem, GİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Didem Kaner, ARYA Women Yatırım Direktörü Özlem Tümer Eke, Mentör Akademi Direktörü Meltem Saral ve Şirket Ortağım Başkan Vekili Mehmet Buldurgan’dan oluşan juri üyeleri tarafından değerlendirildi.

Değerlendirme sonucunda jüri, ikincilik ödülünün, “Mobil Uygulama ve Token destekli Ped Otomatı”projesiyle, Sima Osum’undahil olduğu Gench Takımı’na verilmesini uygun buldu.

Plastik Sanatlar Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Halil Çobancık Başbakan Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür ve Çevre Bakanlığı, Kültür Dairesi tarafından geleneksel olarak düzenlenmekte olan “Genç Sanatçılar Resim Yarışması”nda jüri tarafından ödüle layık bulundu.

Bu yıl 12.’si “Birkan Uzun” adına düzenlenen“Genç Sanatçılar Resim Yarışması” seçici kurulu Gökçe Keçeci, Hüseyin Özinal ve Osman Keten’den oluşmuştur.

Yarışma; anlayış farkı gözetmeksizin genç kuşak ressamların özendirilmesi, yeni değerlerin saptanması, görsel sanatlar alanının farklı disiplinlerinde eser üreten genç sanatçıların çalışmalarının bir arada sergilenmesi ve başarılı ressamların ödüllendirilerek teşvik edilmesi amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenmektedir.

Birkan Uzun adına 12.’si düzenlenen etkinliğe 30 kişi, 107 eser ile katılım göstermiştir. Seçici kurul Plastik Sanatlar Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Halil Çobancık’ın “Body” isimli çalışmasını “Kültür Dairesi Özel Ödülüne” layık bulurken, “Bakış I”, “Bakış II”, “Bakış III” ve “Mavi Gezegen” isimli çalışmalarını da sergilemeye uygun bulmuştur.