“Güzel Sanatlar Eylül Sergisi”, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Tarafından Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Sergi Salonu’nda Açıldı.

Tataristan’ın önemli üniversite, kütüphane ve müze yetkililerinden oluşan heyet onuruna düzenlenen “Güzel Sanatlar Eylül Sergisi”, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Sergi Salonu’nda açıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinin 16 sanatçı akademisyeninin bir araya getirdiği “Güzel Sanatlar Eylül Sergisi”; resim, heykel, seramik, vitray ve baskı resimlerden oluşan 50 eseri sanatseverlerle buluşturuyor.

Elabuga Devlet Tarihi-Mimari ve Sanat Açık Hava Müzesi Genel Müdürü Rudenko Gulzada Rakipovna, Kazan Tıp Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrencilerle Çalışma Fakültesi Dekanı Koşpayeva Yelena Svyatoslavovna, Kazan Federal Üniversitesi Elabuga Enstitüsü Müdürü Merzon Yelena Yefimovna, Tataristan Cumhuriyeti İlimler Akademisi Kütüphane Başkanı Salyakhova Alfiya Flyurovna, Tataristan Cumhuriyeti Devlet ve Halk Sanatçısı Salyakhov Rabis Magalimoviç ve Marat Khayrutdinov’dan oluşan Tataristan Heyeti onuruna düzenlenen sergi, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin düzenlediği 427’nci sergi olma özelliğini taşıyor.

Açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ve Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erdal Aygenç’in yaptığı sergi, 30 Eylül’e kadar ücretsiz olarak ziyarete açık olacak.