Türkiye’den 6 Sanatçının 35 Eserden Oluşan “Türkiye Baskı Resim Sergisi” Açıldı.

Türkiye’den Gelen 6 Sanatçıdan 35 Eser
“Osman Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’nden davetli olarak gelen 6 genç akademisyen/sanatçı, Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi baskı resim atölyesinde 9 gün boyunca gerçekleştirdikleri çalışmalar sonunda metal gravür, yüksek baskı ve serigrafi tekniklerini kullanarak hazırladıkları 35 eserden oluşan baskı resimler sergilenecek.

Özgün Eserler Hazırlanıyor…
Sanatçı rezidansı program koordinatörü ve sergi küratörü Doç. Dr. Erdoğan Ergün, 10’uncusu gerçekleştirilen Yakın Doğu Baskı Resim Sanatçı Rezidansı ile ilgili olarak, “Çalışma disiplinleri tüm geleneksel baskı yöntemlerini içeren ve Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin baskı resim atölyelerinde gerçekleştirilen uluslararası bir sanat oluşumudur. Programımızın temel amacı çağdaş sanat alanında özellikle Türk dünyasındaki baskı resim sanatçılarına ev sahipliği yapmak ve katılımcı sanatçıların atölye ve stüdyolarda gerçekleştirdiği özgün eserlerinin 2020 yılında tamamlanacak 20.000 m2 kapalı alanı olan Kıbrıs Modern Sanat Müzesi koleksiyonunda yer almasını sağlamaktır. Şimdiye kadar 100’den fazla baskı resim sanatçısını misafir eden sanatçı rezidansımız, sanatçılara araştırma ve üretim olanakları sağlamanın yanı sıra, geziler, seminerler, atölye söyleşileri de düzenlemektedir” dedi

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi İçin Ürettiler
Program sorumlusu ve sergi küratörü Plastik Sanatlar Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yücel Yazgın ise; “Osman Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’nden davetli olarak gelen 6 genç akademisyen/sanatçı ile Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi baskı resim atölyelerinde 9 gün boyunca gerçekleştirdiğimiz rezidans çalışmaları sonunda 35 eserden oluşan baskı resimler metal gravür, yüksek baskı ve serigrafi teknikleri kullanılarak Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için üretildiler. Bu süre boyunca emek veren tüm katılımcı sanatçılarımıza teşekkür ederiz dedi.”