“GÜZEL SANATLAR 15 KASIM CUMHURİYET SERGİSİ YDÜ HASTANESİ SERGİ SALONUNDA BUGÜN AÇILIYOR”

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen, Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Türk Dünyasın’dan Sanatçıların Eserlerinden Oluşan “Güzel Sanatlar 15 Kasım Cumhuriyet Sergisi”, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sergi Salonunda bu akşam saat 17.00’da Açılıyor…

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Günsel Sanat Müzesi Müdürü Doç.Dr. Erdoğan Ergün küratörlüğünde gerçekleştirilecek olan “Güzel Sanatlar 15 Kasım Cumhuriyet Sergisi”’nde , Yakın Doğu Üniversitesin’den ve Türk Dünyasın’dan ödüllü 28 sanatçının resim, heykel, seramik ve baskı resimlerinden oluşan 70 eseri yer alacak. 16 Kasım tarihinde açılacak olan sergi, ay sonuna kadar ziyaret edilebilecek.Sergi küratörü Erdoğan Ergün; bilindiği üzere Kasım ayı içerisinde kültür ve sanat alanında birçok yeniliğe imza atan, sergiler, sanatsal organizasyonlar, kongre merkezi, müze ve kütüphane açılışları gerçekleştiren Yakın Doğu Üniversitemizin Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi olarak “15 Kasım Cumhuriyet Sergisi”ni açmaktan gurur duymaktayız. Üniversitemizin Güzel Sanatlar alanında yaptığı büyük atılımlar, toplumumuzun kültürel kalkınmasında önemli yapı taşları oluşturmaktadır. Güzel sanatlar alanında gösterilen başarı ve atılımlar şu an için çok önem teşkil etmektedir. Kurucu Rektörümüz Dr. Suat İrfan Günsel’in “Sanattır,insanlığın tanımı” deyişinden hareketle  bu süreç içerisinde gerçekleştirilen tüm çalışmaların ve atılımların, gelecek kuşaklar tarafından daha iyi anlaşılacağı ve kavranacağı  düşüncesindeyim.Cumhuriyetimizin 37. yılını kutlarken Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, , Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırlanan ve 362. sergi olma özelliğini taşıyan “Güzel Sanatlar 15 Kasım Cumhuriyet Sergisi”nde sanatseverler, ayrı ayrı eserlerini izledikleri ödüllü akademisyen ve sanatçıların eserlerini aynı mekanda bir arada görme fırsatı bulabilecekler.